Family Album: Page 10

On our bookshelf is a photo album of the family van der Meer, the family of my grandmother. Sadly, I don’t know any exact dates or many names, as there are no captions on any of the photos.

Today, I can finally connect a name to a photo. It is the name of my grandmother: Corrie Noordman – van der Meer. She is the girl in the checked dress in the picture on the bottom left. My grandmother was born in 1914, so this picture was likely taken in the second half of the 1920s. A look at the back of the photo confirms this, it says: “15 Aug. 1928”.

The other pictures are interesting too. The picture on the top left seems to take place in a shed of some sort. The top right one is another picture that’s been cut in half. The building in the background is very striking, perhaps a church. The bottom right picture features some wicker beach chairs, perhaps it is a holiday snapshot.

photo11

In onze kast staat een fotoalbum van de familie van der Meer, de familie van mijn grootmoeder. Helaas weet ik geen exacte data of de meeste namen, omdat dit er nergens bij genoteerd staat.

Vandaag kan ik eindelijk een naam bij een foto zetten. Het is de naam van mijn grootmoeder: Corrie Noordman – van der Meer. Zij is het meidje in de geruite jurk op de foto linksonder. Mijn grootmoeder was in 1914 geboren, dus deze foto is waarschijnlijk in de tweede helft van de jaren 1920 genomen. De achterkant van de foto bevestigt dit, er staat: “15 Aug. 1928”.

De andere foto’s zijn ook erg leuk. Er lijkt een soort schuur of afdak te staan op de foto linksboven. Rechtsboven is weer een foto die doormidden geknipt is. Het gebouw in de achtergrond ziet er uit als een kerk. Rechtsonder hebben we wat rieten strandstoelen, misschien is dit een vakantiefoto.

This entry was posted in Three old books and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Family Album: Page 10

  1. Pingback: Family Album Wrap-up 1 | Sophie van Setten

  2. Pingback: Family Album Wrap-up 2 | Sophie van Setten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s